Hagyományok

2024.06.21. 19:48

Itt volt az idei Promenád koncert

Idén volt először, hogy a miskolctapolcai Akropoliszon lépett fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ráadásul a népszerű Promenád koncertjüket tartották itt.

Répássy Olívia

Makkai László görögkatolikus atya mondott rövid köszöntő beszédet a koncert előtt Fotó: olvasónk

Ahogyan azt már megszoktuk, nem egyszer töltötte meg a nézőteret a miskolci együttes a Promenáddal. Makkai László elmondta, tizenhárom éve látja el az igazgatói posztot a Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban, aminek a területén van az Akropolisz Szabadtéri Színpad. – Mi magunktól nem keresünk produkciók után. Ha valaki jelentkezik, és úgy ítéljük meg, előadása összeegyeztethető a görögkatolikus hittel, megvesszük. A Miskolci Szimfonikus Zenekar is így jelentkezett idén. Amint meghallottam a nevüket, rögtön tudtam, hogy színvonalas koncertet adnak majd, hiszen már magánemberként is sokszor hallottam őket.

Két telt házas koncertet adott a Miskolci Szimfonikus Zenekar

A görögkatolikus atya elmondta azt is, hogy terveznek további együttműködést is a Miskolci Szinfonikus Zenekarral az Akropoliszon. 

– Mondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült a premierjük. Mindenki megelégedve, boldogan távozott a koncert után. Figyeltem az arcokat, és azt láttam, hogy feltöltődtek az emberek, magukkal vittek szívükben egy kis darabkát a meghallgatott zenéből. Mondták is egymásnak, hogy fantasztikus volt, máskor is eljönnek erre a koncertre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában