Lehetőség

2024.02.27. 07:45

Miskolcra is megérkezik az országjáró tehetségkutató

Második alkalommal hirdeti meg a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató versenyét: hat régióban és két korcsoportban várják a hegedűs és csellista gyerekek jelentkezését április 12-től - tájékoztatta az akadémia az MTI-t pénteken.

Boon.hu

Idén is várják a tehetségek jelentkezését

Fotó: Lang Róbert

A FAB közleményében kiemeli, hogy idén tavasszal a 2. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató versenyre hatéves kortól 16 éves korig két korcsoportban (6-11 évesek és 12-16 évesek) lehet jelentkezni. Szegeden, Kaposváron, Győrben, Budapesten, Miskolcon és Kolozsváron az egész országból és határon túlról is  várják a hegedűs és csellista gyerekek, fiatalok jelentkezését, értékes díjakkal és kiemelt eseményekkel.

Mesterkurzusok és koncertek is

A verseny ideje alatt kerekasztal-beszélgetések, mesterkurzusok és koncertek is lesznek. A tehetségkutató minden eseménye díjtalanul látogatható. Mint írták, a FAB célja inspirálni, segíteni a gyerekeket tanáraikkal együtt, kiemelni a tehetségeket, figyelemmel kísérni fejlődésüket a további versenyeken, mesterkurzusokon, amelyek versenyanyaga egymásra épül.

A FAB "továbbjutás/mesterkurzus" díjakat, aranyokleveleket és további tanári különdíjakat ad. Minden FAB verseny mesterkurzus és pedagógus-továbbképzés is - áll a közleményben. Mint felidézik, a rendezvény művészeti vezetői, a Fesztivál Akadémia Budapest alapítói, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművész-házaspár kilenc évvel ezelőtt hívták életre a nemzetközi eseménysorozatot, a fesztivált és mesterkurzusokat.

Három verseny épül egymásra

Az elmúlt években a Fesztivál Akadémia Budapest országjáró mesterkurzusa szervezésében a FAB művészei több mint 1100 gyermeknek adtak egyéni mesterkurzust a Kárpát-medencében és csaknem 400 tanárral állnak kapcsolatban - emlékeztetnek a közleményben.

lang9192
Fotó: Lang Róbert

A képzésekhez kapcsolódik a FAB versenyrendszere, amelyben három verseny szervesen épül egymásra: a Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató a legkisebbeknek szól (6 éves kortól), ezt követi a Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűverseny, amely kilenc közép-kelet-európai ország versenye 9 éves kortól 22 éves korig, döntősei pedig automatikusan meghívást kapnak a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre, amely az egész világra kiterjedő, magas összdíjazással járó verseny, háromfordulós nagy versenyanyaggal - összegeznek a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában