CineFest20

2024.02.20. 14:00

A korábbi CineFest filmfesztiválok sikeres alkotásaiból válogatnak

Idén szeptemberben ünnepli 20. évfordulóját a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Ebből az alkalomból, a fesztivált megelőző kísérőprogramként, tovább folytatódik a CineFest 20 jubileumi programsorozat, melynek keretében az elmúlt évek filmfesztiváljain nagy sikerrel vetített filmekből álló válogatás tekinthető meg a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeiben.

Boon.hu

Jelenet a "És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet! című dokumentumfilmből

Forrás: CineMis

Még kedden és szerdán látható néhány film az idén 20 éves CineFest apropóján a filmfesztivál korábbi éveinek nagy sikerű filmjeiből. 
Szerdáig tekinthető meg például a "És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet!" című dokumentumfilm az első, 1895-ös kameráról, amely ma, a hihetetlen technikai fejlődés után különösen érdekes lehet. A film rendkívüli utazás a 19. század végétől az Instagramig és a közösségi médiáig bezárólag. Az alkotók régi filmhíradókból, propagandafelvételekből, ismert és népszerű közösségi média videókból állították össze filmjüket.

A Szegény párák című film egy kockája
Fotó: Yorgos Lanthimos

Ugyancsak szerdáig látható (Uránia Art Moziterem 19:30)a Szegény párák című amerikai-ír-angol film Yorgos Lanthimos rendezésében, a főszereplők: Emma Stone, Williem Dafoe és Mark Ruffalo. Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak.

További filmek:
Február 24. 17:00 Béke Art Moziterem:
A döntés
magyar dokumentumfilm, 81 perc, 2022
Rendező: Ugrin Julianna és Vízkelety Márton
Robi fiatal római katolikus pap, aki a cölibátus fogadalma ellenére az elmúlt években egy
szeretetteljes családot is alapított három kisgyermekkel. Most eljött az idő: döntenie kell, és a
választás szinte lehetetlen a közösség és az apát hiányoló család között. A vetítést követően a Miskolcon működő Kinodomino által szervezett workshop keretében
beszélgetésre kerül sor a film kapcsán, a Művészetek Háza Kávézójában. A film megtekintése ingyenes.

Február 29-március 6. 19:30 - Béke Art Moziterem:
Tökéletes napok
feliratos japán - német film
Rendező: Wim Wenders
Szereplők: Kôji Yakusho, Yumi Asô
Wim Wenders alkotása a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol főszereplőjének, Jakuso Kódzsinak ítélték a legjobb színésznek járó elismerést. A film az ökumenikus zsűri díját is megnyerte.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában