Kiállítás

2023.12.09. 09:40

Keresztutak Kassáról a Miskolci Galériában

Miskolc - Szombat délelőtt nyílik meg Szabó Ottó kiállítása a Rákóczi-házban.

Miskolci_Galeria_meghivo_Felvidek_haz

Keresztutak címmel nyílik szombat délelőtt 11 órakor a kassai festőművész, Szabó Ottó kiállítása a Miskolci Galéria Rákóczi-házában a Felvidék Ház idei utolsó rendezvényeként.

„Az ember Keresztútjáról szólnak a képek. Nem 14 stáció, nem is 16, – jóval több. Rengeteg részlet, sokféle megközelítés. Észrevételeim és elmélkedéseim foltjai és nyomai láthatók a képeken, reakciók a körülöttünk zajló eseményekre. Sokszor átfestett képek, módosított és tovább gondolt elméletek, tovább magyarázott felfedezések, változó nézőpontok miatti korrekciók. Életem képei, keresések a keresztútnál” – mondja a festőművész.

Szabó Ottó szabad alkotótevékenységgel, szakrális és monumentális festészettel, szobrászattal, interiér és exteriér tervezéssel, klasszikus és számítógépes grafikával, könyvillusztrációkkal, tipográfiával és nyomdai előkészítéssel, művészeti és kulturális szervezőmunkával, valamint tehetséggondozással foglalkozik. 1965 március 29-én született Rozsnyón, jelenleg Bódvavendégiben él családjával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában