Könyvbemutató

2023.12.07. 12:46

Határoktól független együvé tartozás a gasztronómiában

Bemutatjuk Borbély Zsolt Attila Kárpát-medencei étteremkalauz című kötetét, amelyben három miskolci étterem, a Dűlő, a Végállomás Bistro&Wine étterem, valamint a Zip's Brewhause  gasztro-pub is szerepel. Bodrogkeresztúrból pedig a Dereszla bisztró.

Boon.hu

Fotó: Bujdos Tibor

A könyvbemutatónak a Felvidék Ház adott helyet, a szerzővel Ágoston Balázs újságíró beszélgetett.

Borbély Zsolt Attila „Kárpát medencei étteremkalauz” című kötetében közel 450 vendéglátóegységről olvashatunk Adától Zomborig. A precedens nélküli kiadvány felöleli a teljes magyar szállásterületet, nemcsak az anyaországba, Felvidékre, s a tágan értelmezett Erdélybe kalauzolja el az olvasót, hanem Kárpátaljára, Bácskába, Bánátba, a Dráva-szögbe és Őrvidékre is. 

„Igen jóérzés az az egész kalauzt végig kísérő hangulat, amely a Kárpát-haza mindig is egységes gyökerű, sokszínűsége ellenére is egy tőről fakadó konyháját végig kíséri, a politikai határoktól független együvé tartozást a gasztronómia terén is mindenütt kidomborítja.”– írja Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus a kötet előszavában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában