Kivételes tárlat

2023.08.07. 14:03

Jel-képző – A Makoldi család kiállítása Tokajban

A Világörökségi Bormúzeumban nyílt meg az a kivételes családi tárlat, amely Tokaj 950 éves ünnepére rendeződött. A december 15-éig látható tárlat különlegességét az adja, hogy a Makoldi család művészet iránt elhivatott tagjai közösen mutatják be munkásságukat.

Boon.hu

Fotó: Jozsef Erdos

A néhai Makoldi Sándor festőművész munkái mellett felesége, Makoldi Gizella festőművész és néprajzos, valamint gyermekei: Sándor szobrászművész és Gizella festő-restaurátor, textilművész alkotásai láthatóak a bormúzeum tetőtéri kiállítótermében. A tárlattal a város előtti tisztelgés mellett az egykori múzeumalapító Pap Miklósra is emlékeznek.

A kiállítás megnyitóján Gyöngy Péter, a Nemzeti Művelődési Intézet Makoldi Sándorról elnevezett központjának vezetője arról szólt, hogy a festőművésztől nemcsak tanárként és alkotóként, hanem barátként is sokat tanult. Munkássága méltatása mellett a központvezető hozzátette, a Makoldi család művészeti tevékenysége nemcsak Tokajban és annak környékén, hanem országos szinten is példaértékű.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában