Találkozás az irodalommal

2023.03.20. 21:00

Csöppnyi színházi élmény sok beszélgetéssel

A második Truváj és Trécs est fellépője Harsányi Attila Jászai-díjas színművész volt hétfőn, a Művészetek Háza kávézójában.

NHK

Fotó: Ádám János

A művész a múlt század két meghatározó nagy költeményét állította a közönség elé. Kassák Lajos A ló meghal a madarak kirepülnek című verse 1922-ben jelent meg, és a magyar irodalmi avantgárd egyik legfontosabb költeményévé vált. Szilágyi Domokos Öregek könyve című munkája a költő szembenézése az elmúlással: keserűséggel, átkozódással szól nemcsak az emberiség, de a költő szűkebb közössége múltjáról, jelenéről, jövőjéről is. A truvájt ismét a trécs követte. Harsányi Attilával közösen a résztvevők megbeszélhették a hallottakat, vagy legutóbbi színházi élményeiket kötetlen, kávéházi formában. A beszélgetést Zemlényi Attila költő vezette.

Az eseménysorozat célja nem csupán a szórakoztatás, a szervezők a kihelyezett adománygyűjtőkbe vártak felajánlásokat és az így összegyűlt pénz, valamint a kávézó fogyasztásának egy részét a Miskolci Nemzeti Színháznak ajánlották fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában