Misszió

2023.01.24. 14:30

Szeretne képzőművész lenni? Íme, az alkalom, hogy megmutassa: mit tud!

Sok mindent megtudhatnak az érdeklődők a Miskolci Galériában két egyetemről.

ÉM

Orosz Csaba

Fotó: Ádám János

Bemutatkozik 2023. január 26-án, csütörtökön délelőtt 9 órától a Miskolci Galéria Rákóczi-házában (3530 Miskolc, Rákóczi u. 2., bejárat a Széchenyi utca felől) két intézmény: a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem és az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A vendégek: dr. Orosz Csaba a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese és az az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense és Dr. habil Lenkey-Tóth Péter DLA, egyetemi docens, szakfelelős, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Bölcsészettudományi és Művészeti Karának képviseletében. Az érdeklődők képet kaphatnak mindkét egyetem képzési szerkezetéről, a művészeti szakokról és a tanárképzés irányairól is. Lehetőség van a készülő mappákat az oktatókkal közösen a szakirányú követelmények szempontjaiból végignézni. 

A rendezvény a Miskolci Galéria missziós vállalása: évről évre megteremtik az alkalmat, hogy a jövőjüket a képzőművészetben vagy annak közelében tervezők tájékozódhassanak a számukra alkalmas képzésekről.

Lenkey-Tóth Péter festőművész | Fotós: Vajda János

Az eseményre a 12. és a 11. évfolyamos diákokat, a tanárokat és az érdeklődő szülőket is várják. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az épületben nem várható 18 foknál melegebb – öltözzenek melegen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában