Kazinczy

2023.01.21. 18:00

"Szép magyar beszéd" a Fazekasban

A Kazinczy-díj Alapítvány-Péchy Blanka emlékére kuratóriuma idén is meghirdette az általános iskolák 5-8. osztályos, valamint az e korosztálynak megfelelő középiskolai osztályok tanulóinak a Kazinczyról elnevezett "Szép magyar beszéd" verseny területi fordulóját, melynek megrendezésére január 18-án került sor a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

A rendezvény Ritter Viktória és Takács Adrienn tanárnők közreműködésével Palacios F. Márta fuvolajátékával kezdődött, majd Cseke Gábor igazgató és Bagyalné Kocsis Márta, a verseny szervezője köszöntötte a felkészítő tanárokat és a diákokat. A versenyzők egy, a zsűri által kijelölt kötelező és egy magukkal hozott, szabadon választott prózai szöveget olvastak fel. Az 5-6. osztályosok közül I. helyezést Kövér-Piller Maja (felkészítő tanára: Lenkei Zsanett), a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Óvoda diákja nyerte.

 

A régiót a Kisújszálláson megrendezésre kerülő III. fordulóban a 7-8. osztályos korcsoport I. helyezettje, Mikó Petra (felkészítő tanára Pólik Magdolna tanárnő) képviseli, aki a Földes Ferenc Gimnázium tanulója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában