Siker

2022.12.05. 18:29

Álló taps a miskolci Bohémélet operakoncerten

A Bartók Plusz Operafesztivál gálahangversenyeinek hangulatát idézte a neves énekművészek és a Miskolci Egyetem szimfonikus zenekarának Bohémélet operakoncertje a Zenepalotában.

ÉM

Képünk illusztráció

A szépemlékű miskolci operafesztiválok említése a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kara szimfonikus zenekarának közreműködésével létrehozott Bohémélet operakoncert kapcsán nem véletlen. Az esten közreműködő énekművészek közül Rácz Rita, a Magyar Állami Operaház magánénekese a 2009-es Bartók+Bécs gálahangversenyen lépett föl. Az ezer szállal Miskolchoz kötődő tenor, Boncsér Gergely számos alkalommal szerepelt a fesztivál kísérőrendezvényein. Bordás Barbara az operafesztivál és a Budapesti Operettszínház Bohém Casting című, műfajteremtő produkciójában állt a miskolci közönség előtt 2012-ben. A basszbariton Sándor Csaba – ugyancsak a Magyar Állami Operaház magánénekese - pedig Selmeczi György Bizánc című operájának 2014-es ősbemutatóján lépett fel a fesztiválon.

Az országos és nemzetközi hírű énekesek a Zenepalotában hétfőn rendezett hangversenyen a fellépést a zenész szakmáért elhivatott „baráti gesztusként” vállalták el – idézte fel a koncert előtti bevezetőjében Bartal László, az est karmestere. Támogatásuknak köszönhetően a Bartók Béla Zeneművészeti Kar növendékei így megismerkedhettek az operajátszás gyakorlatával, ami a szimfonikus művekkel szemben egészen másfajta koncentrációt igényel a zenészektől.

Az operahangverseny programjában a közönség Puccini Bohémélet című operájából hallhatott részleteket. Meglepetés nyitószámként azonban felhangzott a Toscából a Levélária, a ráadásban pedig a Turandotból a Nessun dorma kezdetű tenorária, aminek utolsó hangjai után a közönség állva tapsolta meg a produkciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában