A népmese napján

2022.09.06. 11:00

Mesés versengésre invitál a könyvtár

Vetélkedőt hirdet a magyar népmese napja alkalmából a miskolci József Attila Könyvtár.

ÉM

Fotó: Shutterstock

„Egyszer volt, hol nem volt...”- címmel vetélkedőt hirdet a magyar népmese napja alkalmából a miskolci József Attila Könyvtár. A versenyre miskolci általános iskolák 3-4. osztályos, 3 fős csapatainak jelentkezését várják.

A népmese napját Benedek Elek születésnapjához kapcsolódóan első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg, ezzel tisztelegve a nagy meseíró emléke előtt. A célok az elmúlt években sem változtak, hiszen a könyvtárosok, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ekkor különösen nagy figyelemmel fordulnak mind a magyar, mind más népek meséihez.

A József Attila Könyvtár az ünnephez kapcsolódóan hirdette meg „Egyszer volt, hol nem volt…” címmel versenyét. A vetélkedő első, írásbeli fordulójában egy szabadon választott népmese illusztrációjának elkészítése a csapatok feladata. Az alkotásokat A/4-es méretben, tetszőleges technikával, bármilyen eszköz (vízfesték, ceruza, zsírkréta stb.) használatával lehet elkészíteni. A képek hátoldalán a pályázó csapat nevét, iskoláját és felkészítő tanárát, az elérhetőségeket (e-mail, telefonszám), valamint az illusztrált mese címét kell szerepeltetni. A pályázók az illusztrációkat szeptember 15-ig adhatják le személyesen a könyvtárban, de postai úton is eljuttathatják az intézmény címére (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 95.). A beküldött alkotásokból kiállítást szervez a könyvtár. A legjobb 6 csapat bekerül a vetélkedő döntőjébe, amelyet a József Attila Könyvtárban rendeznek a magyar népmese napjához kapcsolódva szeptember 28-án. A fináléba jutott csapatok az előzetesen megküldött tematika alapján kapnak mesékkel kapcsolatos feladatokat: meseírás, egy-egy történet, eljátszása is része lesz a döntőnek. A legeredményesebben szereplő csapatok jutalomban részesülnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában