Felhívás

2022.01.26. 16:00

Nyitányokat várnak az Orgonák Éjszakájára

Szólóorgonára szerzett zeneművel színesítené a programot a Filharmónia Magyarország.

HE

Forrás: Vajda János

Fotó: Vajda János

„Légy Te az Orgonák Éjszakája nyitányszerzője 2022-ben!”, szól a Filharmónia Magyarország felhívása. „Nálunk minden év augusztusa a hangszerek királynőjéről, az orgonáról szól. Immár negyedik alkalommal rendezzük meg a kora augusztusi napra eső Orgonák Éjszakája programsorozatunkat, amelynek színes koncertjeit idén szólóorgonára szerzett zeneműíró pályázattal szeretnénk színesíteni. Március 31-én éjfélig várjuk a pályaműveket, hogy utána szakmai kuratórium segítségével megtalálhassuk a darabot, amely méltó nyitánya lesz a nagy sikernek örvendő rendezvényünknek!”, szólnak a biztató szavak. 

 

Kodály Zoltánra emlékezve 

 

A pályázat részletei a Filharmónia Magyarország honlapján találhatók. Megtudhatjuk: a pályázat célja, hogy az Orgonák Éjszakája programhoz csatlakozó kortárs darab íródjon. A győztes műveket a Filharmónia által augusztus 6-án megrendezendő Orgonák Éjszakája programban, valamint a Filharmónia OrgonaPont koncertsorozatának eseményein mutatják be. Pályázatot magyar vagy külföldi természetes személyek, valamint gazdasági társaságok is benyújthatnak. Egy jelentkező több művet is beküldhet. Feltétel, hogy a mű szólóorgonára írt alkotás legyen. 

 

Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából a Filharmónia örömmel fogadja azon pályamunkákat, melyek valamilyen módon megidézik a szerző gazdag örökségét, stílusbeli ihletettség vagy népzenei források felhasználásával. Konkrét zeneműrészletek átvétele nem megengedett. 

 

A pályamű legalább kétperces, legfeljebb négyperces legyen. Az Orgonák Éjszakájához méltó nyitányszerű alkotást várnak, vagy egy nagyobb lélegzetű mű tételét. A pályázó jelölje meg, hogy a többtételes alkotás mely tételével kíván versenybe szállni. Formai követelmény nincs, de a mű kétmanuálos, pedálos orgonán is legyen eljátszható! A beadott alkotás nem lehet korábban bemutatott vagy kiadott mű és más pályázatra benyújtott pályamunka. A legsikeresebb alkotások szerzőit jutalmak várják. Az első díj 400 ezer, a második 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint. 

 

További részletek a Filharmónia Magyarország internetes oldalán.

 

(A borítóképen: Az Orgonák Éjszakája korábbi rendezvényén, a miskolci Szinva teraszon játszott Balázs Márk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában