Zene

2021.01.28. 14:30

„Kanapékoncertek” a szimfonikusokkal

Ha nem lehet hangversenyre menni, otthon hallgassuk a miskolci együttes muzsikáját!

Hegyi Erika

Ebben a nehéz időszakban is igyekszik elérni közönségét a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ezért csatlakozott a Filharmónia Magyarország által indított élő streamkoncertek sorozatához.

Ennek részeként négy alkalommal is muzsikál az együttes a zenekedvelők otthonában, ingyenesen, több internetes felületen. A hangversenyeken nagyszerű művek csendülnek fel, kiváló szólisták előadásában. A hangversenyek megtekintése és meghallgatása nincs regisztrációhoz kötve, ingyenesen elérhetők területi korlátozás nélkül, világszerte!

Világhírű művészek

Január 28-án, csütörtökön, ma este 7 órától Mendelssohn-esttel kedveskedik a zenekar hűséges közönségének. Részletek csendülnek föl a Szentivánéji álom kísérőzenéjéből. Az e-moll (olasz) hegedűverseny szólistája Szabadi Vilmos világhírű hegedűművész lesz. Majd a IV. szimfónia zárja az estet. A karmester Antal Mátyás, a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője lesz.

Február 7-én este 7 órától Schumann-esttel lepi meg a hallgatóságot az együttes. Hallhatjuk a Genovéva-nyitányt, az a-moll gordonkaversenyt és az I. (Tavaszi) szimfóniát. A szólista Rohmann Ditta gordonkaművész, vezényel Dubóczky Gergely.

Február 15-én este 7 órától Ljadov, Dvořák és Borogyin művei csendülnek föl. Dvořák g-moll zongoraversenyének szólistája Balog József zongoraművész, az est karnagya Antal Mátyás. A negyedik streamkoncertet pedig március 11-én este 7 órától láthatjuk és hallhatjuk. Ezúttal Bartók Béla és Richard Strauss műveinek örülhetünk. Műsoron Bartók: Két kép (Virágzás, A falu tánca), Strauss: Burleske, Bartók: A csodálatos mandarin.

A szólista Várjon Dénes zongoraművész, vezényel Kovács János.

(A borítóképen: A ma esti online koncert szólistája Szabadi Vilmos lesz)

A koncertek az alábbi linkeken érhetők el:

https://mso.hu

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">

https://www.facebook.com/FilharmoniaMo

https://www.youtube.com/c/filharmoniamagyarorszag

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában