Helyi kultúra

2020.11.11. 17:00

Egyre veszélyesebb vágyak

A miskolci tantermi színházi előadást is beválogatták a győri szemlére.

Forrás: Hajdufi Péter

Fotó: Picasa

Az I. Győri Tantermi Színházi Szemlén mutatkozott volna be ezen a héten a Miskolci Nemzeti Színház diákoknak készült előadása. A szemlére keddtől csütörtökig várták a produkciókat, a Szőcs Artur rendezte M.A. naplóját a zárónap eseményének szánták. A koronavírus-járvány miatti újabb intézkedések azonban nem tennék lehetővé a keddi fesztiválkezdés utáni szerdai folytatást, ezért a szervező, a szintén színházi neveléssel foglalkozó RÉV Színház eláll a program megtartásától. Hétfőn még nem lehetett tudni, hogy lehet-e tavaszig tolni a szemlét, vagy az előadásokról készült felvételek alapján értékelik majd a produkciókat.

Egyszer már halasztva

Megjegyzésre érdemes, hogy a szemle eredetileg idén áprilisban lett volna, akkor is a koronavírus-járvány miatt kellett novemberre átszervezniük. Felhívásukra tizenkét vidéki kőszínházból, független társulatból 14 előadást jelöltek, a felkért színházi nevelési szakemberek, Hajós Zsuzsa és Patonay Anita ezekből választotta ki a Györbe meghívott hat produkciót, közte a miskolcit.

Az M. A. naplóját 2019. októberében mutatta be a miskolci színház, azóta számtalan iskola közössége számára adták elő Sényi Fanni dramaturg első szerelem környékén, képzelet és valóság határán játszódó történetét a szereplők: Feczesin Kristóf, Horváth Alexandra és Mészöly Anna.

A színház így foglalta össze ismertetőjében a sztorit, közönsége számára: „Anna egyik osztálytársába szerelmes, teljesen reménytelenül. Anna különcnek számít, Kristóf viszont az egyik legmenőbb srác az egész suliban. Ez így is maradna, csakhogy minden, amire Anna vágyik, és leírja a naplójába, elkezd valósággá válni. És ezek a vágyak egyre veszélyesebbek lesznek”.

(A borítóképen: Feczesin Kristóf, Horváth Alexandra és Mészöly Anna az M.A. naplója című tantermi előadásban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában