Hitélet

2020.01.24. 08:30

Imahetet tartanak a keresztény egységért

Ezen a héten rendezik országszerte az ökumenikus imahetet, Miskolc is bekapcsolódott.

Detzky Anna

Szertartás az ökumenikus imahéten Miskolcon a Búza téri görögkatolikus templomban hétfőn

Fotó: Ádám János

„Kevés az emberi erőfeszítés, szükség van a szívből jövő, állhatatos imádságra a keresztény egység megteremtéséhez” – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek az MTI híradása szerint az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén vasárnap este Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Felekezeti paletta

Az ökumenikus mozgalom a századfordulón indult a keresztény felekezetek együttműködési törekvéseivel. A 2020-as imahét anyagát a máltai Krisztus-hívők készítették Pál apostolra emlékezve, akit annak idején mint hajótöröttet jó szívvel fogadtak.

Miskolcon január 20–25. között minden hétköznap 17 órától tartják a szertartásokat. Szerdán a Deszkatemplomban Artur Prenkiewicz minorita szerzetes pap, csütörtökön a Mindszenti templomban Szabó Sándor református lelkész, pénteken a belvárosi református templomban Juhász Ferenc római katolikus plébános, pápai káplán, főszékesegyházi kanonok, esperes hirdet igét.

Az imádságos hét közös záróalkalommal fejeződik be szombaton a Minorita templomban dr. Ternyák Csaba egri érsek, dr. Orosz Atanáz görögkatolikus püspök, dr. Fabinyi Tamás evangélikus püspök és Pásztor Dániel református lelkészi főjegyző szolgálatával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában