Hitélet

2020.01.24. 08:30

Imahetet tartanak a keresztény egységért

Ezen a héten rendezik országszerte az ökumenikus imahetet, Miskolc is bekapcsolódott.

Detzky Anna

Szertartás az ökumenikus imahéten Miskolcon a Búza téri görögkatolikus templomban hétfőn

Fotó: Ádám János

„Kevés az emberi erőfeszítés, szükség van a szívből jövő, állhatatos imádságra a keresztény egység megteremtéséhez” – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek az MTI híradása szerint az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén vasárnap este Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Felekezeti paletta

Az ökumenikus mozgalom a századfordulón indult a keresztény felekezetek együttműködési törekvéseivel. A 2020-as imahét anyagát a máltai Krisztus-hívők készítették Pál apostolra emlékezve, akit annak idején mint hajótöröttet jó szívvel fogadtak.

Miskolcon január 20–25. között minden hétköznap 17 órától tartják a szertartásokat. Szerdán a Deszkatemplomban Artur Prenkiewicz minorita szerzetes pap, csütörtökön a Mindszenti templomban Szabó Sándor református lelkész, pénteken a belvárosi református templomban Juhász Ferenc római katolikus plébános, pápai káplán, főszékesegyházi kanonok, esperes hirdet igét.

Az imádságos hét közös záróalkalommal fejeződik be szombaton a Minorita templomban dr. Ternyák Csaba egri érsek, dr. Orosz Atanáz görögkatolikus püspök, dr. Fabinyi Tamás evangélikus püspök és Pásztor Dániel református lelkészi főjegyző szolgálatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában