Színház és Szimfonikusok

2019.08.29. 13:00

Teljes a bizalom: újabb öt évig folytathatják a munkát

Régi-új igazgatók a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Szimfonikus Zenekar élén.

Béres Attila (MNSZ) és Szászné Pónuzs Krisztina (MSO) újabb öt évig vezethetik a rájuk bízott intézményeket

Fotó: Ádám János

Teljes összhangban szavazott bizalmat a folytatáshoz, a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Szimfonikus Zenekar vezetéséhez az eddigi ügyvezetőknek szerdai ülésén a miskolci közgyűlés: Béres Attila (MNSZ) és Szászné Pónuzs Krisztina (MSO) újabb öt évig vezethetik a rájuk bízott intézményeket.

Az ügyvezetői állásra csak egy-egy pályázat érkezett: mindkét esetben a jelenlegi vezetők jelentkeztek a folytatásra. A szavazást követően az újrázó színidirektor Béres Attila és a szimfonikusok régi-új igazgatója, Szászné Pónuzs Krisztina is úgy nyilatkozott lapunknak: fontos visszajelzés volt számukra az eddig elvégzett munkájuk és a jövőre vonatkozó terveik tekintetében is, hogy teljes egyetértéssel szavaztak számukra bizalmat a képviselők. Jó úton járnak, meghatározó szerepet vívtak ki az általuk vezetett művészeti együttesek a térségben.

Megalapozott, reális

A szerdai döntés zárt ülésen született.

A szimfonikus zenekar vezetőjének kinevezése idén október 1-től 2024. szeptember végéig szól. A színház direktora első ötéves vezetői ciklusát jövőre, január végén tölti ki. Az új igazgatói megbízása 2020. február 1-től 2025. január 31-ig tart.

Fotó: Ádám János

Mindkettőjüket meghallgatta korábban a pályázatok elbírálására létrehozott szakmai bizottság, illetve a rendkívüli közgyűlési ülés előtt a képviselő-testület szakbizottsága. Úgy tudjuk: minden alkalommal teljes volt az össz­hang, hogy a pályázók alkalmasak a folytatásra.

Szászné Pónuzs Krisztina esetében például információink szerint kiemelték: magas színvonalú, szakmailag megalapozott, költségvetését tekintve reális pályázatot nyújtott be. A sokszínű művészeti programban született zenei kínálat megtartását vállalta, továbbá a felnövekvő generációk zenei ízlésének formálását szolgáló kísérleteik további támogatását.

Tetszéssel találkozott

Béres Attila pályázata esetében tetszéssel találkozott, hogy minden korosztály számára sokszínű, értékközpontú repertoárszínházat képvisel. A színházi működés alappillérét az erős, állandó társulat adja, a klasszikus és a kortárs művek változatosságára helyezi a hangsúlyt. Fontosnak tartja az új generációk elérését is – például gyermek- és ifjúsági programokkal, tantermi előadásokkal. A pályázatot mind művészileg, mind gazdaságilag megalapozottnak tekintették a bírálók.

A most kinevezett vezetőkkel lapunkban hamarosan interjút is olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában