Edelény

2019.08.05. 19:30

Koccintós kastély-szerenád

Az edelényi kastélyba várják a közönséget a miskolci szimfonikusok.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar Edelényben

Kihagyhatatlan élményt kínál a jó muzsika, a kiváló borok és a szép helyszínek kedvelőinek a Miskolci Szimfonikus Zenekar augusztus 23-án, pénteken az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély udvarán. A program zenei összeállítása igazán különleges, valódi nyáresti hangulatot idéz. Az est szólistái: Szentpáli Roland és Lukács Gergely. Kísérőprogramként pedig egy kihagyhatatlan borkóstolón vehetnek részt az érdeklődők a Gallay Pincészet jóvoltából.

Meglepetések

A Miskolci Szimfonikus Zenekar Kastély-szerenád programja 2016-ban indult az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban. Ezeken az alkalmakon ünnepekhez, évszakokhoz kapcsolódó zenei összeállítással jelentkeznek, kihasználva a terem jó akusztikai tulajdonságait és egyedi történelmi atmoszféráját. A program már több mint két éve töretlen sikerrel zajlik, olykor táraltvezetéssel, borkóstolóval vagy egyéb meglepetésekkel kiegészülve.

Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély méreteit tekintve Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Az edelényi kastély építészeti jellegét tekintve a cour d’honneurös kastélytípusba tartozik, azaz a díszudvart a főépülethez csatlakozó, annak tengelyére merőlegesen álló két épületszárny veszi közre. A két saroktoronyhoz íves melléképületeket kapcsoltak, ezáltal kettős díszudvart képezve, a főhomlokzat előtt látványában visszaadva a barokk kastélyoknál megszokott elrendezést.

A Gallay Pincészet a Bükki borvidék első családi boutique borászata, amely a prémium borok készítése mellett a Bükki borvidék megmentését és szélesebb körben történő megismertetését tűzte ki célul.

Felső kategóriás

Közel 11 hektáros saját birtokon termelik a szőlőt a borvidék legjobb dűlőiben. Borait eddig szinte kizárólag a budapesti és vidéki felső kategóriás éttermekben találjuk meg. Ezekből a nagyszerű nedűkből készült válogatást kóstolhatják meg azok, akik ellátogatnak a Miskolci Szimfonikus Zenekar Kastély-szerenád koncertjére. Emellett természetesen alkoholmentes italok is rendelkezésre állnak majd.


Kastély-szerenád Edelényben

Időpont: augusztus 23., péntek 19.00, borkóstolóval: 18.00 órától

Esőnap: augusztus 22., csütörtök

Műsor:

Vivaldi: a-moll kettősverseny

Boccherini: B-dúr csellóverseny

Schubert: V. (B-dúr) szimfónia

Szólisták: Szentpáli Roland és Lukács Gergely, akik tubán játszanak

A Miskolci Szimfonikus Zenekart Antal Mátyás vezényli

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában