Lejárt a határidő

2024.07.10. 16:00

Továbbra is az utcán lógnak a választási plakátok Miskolcon - fotókkal

Habár hivatalosan tegnapig minden jelölőszervezetnek el kellett volna távolítani a plakátjait, Miskolc utcáin még mindig van belőlük.

Ujlaki Attila

Plakátok a belvárosban

Fotó: Vajda János

A vonatkozó jogszabályok szerint a választás napjától számított 30 napon belül el kell távolítani az utcákról és közterületekről a választási plakátokat.

 Ez a határidő a tegnapi napon lejárt, azonban szerkesztőségünk még szerdán is találkozott több politikai szervezet plakátjaival a vármegyeszékhelyen. A legtöbb dr. Barkai Lászlót ábrázolja - a kollégáink által bejárt útvonalakon -, akit a baloldali pártok egy része jelölt polgármesternek. A kudarcot vallott politikus arcaival azonban még mindig találkozhatnak a városban közlekedők, hiszen több utcán és közterületen is kint vannak a választási plakátjai. Megkerestük az őt jelölő miskolci Demokratikus Koalíciót a plakátok eltávolítása kapcsán. Mokrai Mihály, DK-s önkormányzati képviselő elmondta, hogy javarészt éjszaka szedi négy ember két autóval a plakátokat. 

Folyamatosan dolgoznak az eltávolításon a szakemberek

 – mondta. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában