Szenzáció!

2024.07.01. 09:00

Újra az Árpád Vezér Gimnázium diákjai nyertek

A sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjai nyerték meg a „nemzetszínháztörténeti” vetélkedőt.

Boon.hu

Munkában a zsűri

Forrás: sarospatak.hu

A március vége óta tartó, három online fordulót követően 2024. június 14-én a Nemzeti Színházban rendezték meg a Nemzeti Színháztörténeti vetélkedő döntőjét, melyben a 62 induló csapatból a legjobb 6 versenyzett. 

A győztes sárospataki csapat
Forrás: sarospatak.hu

AZ ÁVG-s diákok újra győztesen kerültek ki a megmérettetésből.

Bánk bán

A döntő kérdései igazodtak az internetes fordulók témájához: Katona József: Bánk bán drámája volt a középpontban. A fordulók során jelentős előadásokat, színészi alakításokat és izgalmas háttértörténeteket után kutattak a diákok. A döntő utolsó feladataként rövid jeleneteket is mutattak a drámából.

Hét döntős feladat

A döntőn a diákok hét feladatban mérték össze tudásukat és kreativitásukat Söptei Andrea (zsűri elnök), Berettyán Sándor és Kovács S. József, a Nemzeti Színház művészei és Pintér Szilvia ifjúsági programfelelős, színház-drámapedagógus előtt. A vetélkedőt Szabó László kommunikációs szakember vezette.

A győztesek jutalma

A csapatok az izgalmas tudáspróba során értékes nyereményekkel, színházjegyekkel, könyvekkel és a Magyar Nemzeti Múzeum támogatásával izgalmas múzeumi látogatással lettek gazdagabbak.

Az első helyezett nyertes csapatához a jövő tanév során egy napra kitelepül a Nemzeti Színház. 2022-ben is a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium csapata nyerte meg a döntőt, így hozzájuk másodjára fognak ellátogatni.

Az ÁVG bajnokcsapatának tagjai:

Billig Panna Viktória, Csuhaj Bernadett Márta, Frei Anna Flóra, Zima Antónia

Felkészítő tanár: Szabó Viktória.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában