Fejlődés

2024.07.05. 17:30

A teniszcsarnok a Miskolci Egyetem legújabb büszkesége - képekkel

Pénteken tartották az egyetemi teniszcsarnok és a hozzá kapcsolódó sportlétesítmények ünnepélyes átadási ceremóniáját. A modern csarnok lesz az egyik helyszíne a július 12-én kezdődő Európai Egyetemi Játékoknak.

Gárdonyi Edina

Átadási ceremónia

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Négy fedett, a legkorszerűbb keményborítással ellátott teniszpálya, két fallabda pálya, négy szabadtéri, villanyvilágításos keményborításos teniszpálya átadását ünnepelték. Ezen túlmenően rekonstrukción esett át az első szektor négy salakos teniszpályája, valamint elkészült a sportközpont területén egy strandröplabda centrum is.

Fontos kellékek a teniszezéshez
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Elképesztő ütemben fejlődik a campus

A Miskolci Egyetem a 21. század kihívásainak megfelelve az oktatáson-kutatáson túl olyan szolgáltatásokat kíván nyújtani, amelyek minden igényt kielégítenek. Az egyetem egy innovatív jövőben gondolkozik és az elmúlt időszak fejlesztései ezeket a célokat szolgálják

 – kezdte köszöntő beszédét Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.
Kiemelte, hogy a mai átadás szimbóluma annak, hogy az egyetem működésében a sport egy kiemelt stratégiai terület. Az infrastruktúra-fejlesztéseknek köszönhetően az egyetem méltó helyszíne lesz a július 12-én kezdődő Európai Egyetemi Játékoknak, melynek rendezési jogát a Debreceni Egyetemmel közösen nyerte el az intézmény – tette hozzá a rektor. Véletlen egybeesés, de a verseny július 24-en zárul, amikor kihirdetik a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így aznap remélhetőleg nemcsak az európai verseny sikeres lebonyolítását, hanem a Miskolci Egyetem hallgatói létszámát is ünnepelhetik. Az elmúlt években több, mint húsz milliárd forint fejlesztési összeget köszönhetnek a kormánynak, így tud a campus ilyen ütemben megújulni. A sportesemény elmúlik, de a létesítmény itt marad a hallgatóknak, a munkatársaknak és a város polgárainak – zárta szavait a Prof. Dr. Horváth Zita.

Miskolc jó hírét viszik

A legjobb ötletekből és kivitelezői szándékból sem születhetett volna ilyen gyönyörű csarnok, ha nincs rá megfelelő forrás, amit a magyar állam biztosított

 – mondta el köszöntőjében Dr. Kiss János országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, hogy akik szeretik a sportot Miskolcon, azoknak ez egy fontos mérföldkő. A sport és a sportolók előbb-utóbb utat törnek maguknak, hogy elérjék a céljukat. Hozzátette:

A beruházás egy sportfejlesztési láncolat része. A sport és a sportolás előnyei – egészséges életmódra, kitartásra nevel, megtanít csapatban gondolkodni – a sport egy újabb értékét mutatja meg az, hogy az Európai Egyetemi Játékok egyik helyszíne Miskolc: a sportmarketing által az a több ezer ember, akik idelátogatnak, megismerik Miskolcot valamint az egyetemet és elviszik a város jó hírét Európa országaiba.

Az olimpikon szerint fantasztikus lett a csarnok

Az Üzemeltetési, Sport és Kollégiumi Igazgatóság igazgatója, Boda Péter röviden ismertette a beruházás kihívásait és menetét. Hangsúlyozta, hogy a miskolci campus sportinfrastruktúrája kiemelkedő. Jelentős sportélet van az egyetemen, a hallgatók már 15-20 sportágból tudnak választani. Az egyetem sportolói az országos és a nemzetközi mezőnyben is szép eredményeket érnek el. Európa a következő hetekben becsekkol a Miskolci Egyetemre és a teniszversenyek olyan helyszínen lesznek megrendezve, amire Sávolt Attila, az ismert magyar teniszező, olimpikon – aki a napokban járt a csarnokban – is azt mondta, hogy fantasztikus lett. 

Különleges átadási ceremónia

Az átadási ceremónián a résztvevők egymás felé tartották az ütőket és a labdákat a háló két oldalán, jelképesen felavatva ezzel a csarnokot. A teniszlabdák belsejében nemzeti színű szalagokat rejtettek el.

Az első labdák is átrepültek a hálón

Egy game erejéig a Miskolci Egyetem és a MEAFC párosai bemutató játékot játszottak. A Miskolci Egyetem csapatát Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes és Dr. Zákányi Balázs Zsolt egyetemi docens alkották, míg a MEAFC képviseletében Vucskó Sándor és a klub legrégebbi és mai napig igazolt játékosa, Bihall Tamás lépett pályára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában