Karrier

2024.07.04. 12:30

Miskolci nő tölt be ismét magas pozíciót

Július elsejétől Novák Irén lett a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára.

Répássy Olívia

20231005 Lakitelek Viseletek és viseletkiegészítők régen és ma című kiállítás megnyitója Lakiteleken, a Nemzeti Művelődési Intézetben. Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Képen: Novák Irén, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője

Fotó: Bús Csaba

A Miskolci Kulturális Központ korábbi igazgatója Gesztelyben töltötte gyermekéveit. Felsőfokú tanulmányait Egerben, Budapesten és Debrecenben végezte, így lett könyvtáros, kulturális turisztikai menedzser, majd kulturális mediátor. „A szakirányú továbbképzések mellett rendszeresen részt vesz készségfejlesztő továbbképzéseken, aktív résztvevője szakmai fórumoknak, a kapcsolódó területeket érintő workshopoknak" – olvasható a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján.

2003-tól a gesztelyi művelődési ház és könyvtár vezetője volt, 2014-ben a miskolci Művészetek Háza vezetője lett, egy év múlva pedig már a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetői posztját töltötte be. 2022-től a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatóhelyettese volt, egy év múlva pedig ügyvezetője. 

Szemléletváltás

„Irányítása alatt Miskolc vezető kultúraszervező gazdasági társasága szemléletváltáson és szervezeti átalakuláson ment keresztül, melynek eredményeképpen a társaság emberközelibb, modernebb és dinamikusabb szerepben jelent meg a régió kulturális életében. Vezetői munkájának köszönhetően a Miskolci Kulturális Központ Minősített Közművelődési Intézmény és Látópont címet, Felelős foglalkoztató és Családbarát munkahely és családbarát szolgáltatóhely díjat, valamint EFFE Label minősítést is kapott." 

Az ő idejében fejlesztették a Lovagi Tornák Terét, ötletgazdája és felelős szervezője volt a Castle Classic nemzetközi díjugrató versenynek, aktívan működött közre a Diósgyőri vár rekonstrukciója második ütemének előkészítő folyamataiban. Az ő nevéhez kötődik a Tapintható tárlat, ami érzékenyítés a vakok és gyengén látók világához, valamint a GasztroPlacc is, ami azóta is tömegeket vonz városszerte. 

Lelkes lokálpatrióta

Sokat köszönhet neki az új szakember generáció is, hiszen együttműködött felsőoktatási intézményekkel. Lelkes lokálpatrióta, aki fontosnak tartja a kis közösségek értékteremtő erejét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában