Jubilálnak

2024.07.07. 11:30

Hat évtizede várja a gyerekeket a perecesi napközis tábor

1964 óta működik a miskolci önkormányzat napközis tábora Perecesen, gyönyörű természeti környezetben. Az idei tábor első turnusa hétfőn kezdődött.

Gárdonyi Edina

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Mádai Linda tizenhárom éve a tábor vezetője. A boon.hu kérdésére elmondta, hogy turnusonként már több, mint száz gyerek jelentkezett idén. Hozzátette:

Régen akár kétszáz-kétszázötven gyerek is volt egy-egy turnusban. Ebben az évben három kéthetes turnust szerveznek, amelyekre a jelentkezés folyamatos, a keret is bőséges, akár 250 gyermeket is tud fogadni a perecesi tábor. A COVID óta változott a helyzet a gyerekek létszámában és korában is. Kevesebb a gyerek és zömében első és második osztályosok. Első osztályostól 13 éves korig fogadjuk a miskolci iskolák tanulóit. Többen vannak, akik évek óta idejárnak.

Klasszikus programokat kínál a tábor, kütyümentesen

A gyönyörű, hatalmas, fás parkban jól érzik magukat a gyerekek, ottjártunkkor éppen zsinórlabda játékra jelentkeztek a párosok. A programokkal kapcsolatban a táborvezető elmondta:

Klasszikus napközis programokat kínálunk a táborozó diákoknak. Csoportokba vannak sorolva és zsetonokat gyűjthetnek mindenért, amiben részt vesznek. A csoportok között így egy külön verseny is van a két hét alatt. Sportversenyek, kidobó, kosárra dobó, kapura rúgó verseny, hulahopp karika, különböző sorversenyek vannak minden nap. Sok mindennel fel vagyunk szerelve rossz idő esetére is: sakk, malom, rengeteg társasjáték, kártya. Igyekszünk a lehető legtöbb időt a szabadban, a jó levegőn tölteni. A gyerekeknél nincs telefon és felszabadultan élvezik a közös játékok minden pillanatát. Álmuk egy játszótér a gyönyörű, nagy melegben is árnyékot adó fák alatt.

A felügyelőtanárok összeszokott csapatként működnek

Nemcsak néhány gyerek, hanem a felügyelőtanárok is évről évre visszatérnek, összeszokott, vidám csapatban ügyelnek a rájuk bízott gyerekekre. 

Lőke Zoltán egyetlen férfi felügyelő az első turnusban, a Bulgárföldi Általános Iskolában tanít és már a negyedik nyarát tölti a táborban. Idén mind a három turnusban felügyeli a gyerekeket, hat héten keresztül.

Nyugodt, vidám kisugárzásával Ujváriné Csvercskó Ágnes maga köré vonzza a gyerekeket. Már nyugdíjasként tölti itt a nyarat, ő is hat héten keresztül vesz részt a tábor életében: 

jólesik nosztalgiázni a gyerekek között, ebben a szép környezetben

- mondta el portálunknak.

Segítő gyerekek is lesznek egy-egy turnusban, mert van, aki itt tölti a kötelező közösségi szolgálatát. 

A gyerekeket minden nap különbusz hozza-viszi Perecesre és vissza. A gyülekezőhelyeken a kísérő pedagógusok már fél nyolctól várják a gyerekeket és négy órakor indul vissza a busz a városba, így a szülők nyugodtan dolgozatnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában