Zöldhulladékszállítás

2024.07.06. 13:00

Milyen bűzös lé folyik a kukásautókból?

Sokan panaszkodnak a kukásautókból folyó bűzös folyadékra, a hulladékgazdálkodási vállalat reagált a problémára.

Boon.hu

Nem szép látvány és szaga is van

Forrás: Zöld Völgy Nonprofit Kft.

Sok panasz érkezett a zöldhulladék szállítása során keletkező kellemetlen szagú folyadék kicsorgása miatt. A szag nem meglepő, hiszen amikor ez a fajta hulladék erjed, természetesen büdös lesz – olvasható a Zöld Völgy Nonprofit Kft. közösségi médiára feltöltött bejegyzésében. A posztban arról is írnak, hogy bár a gépjárművek hátfalán lévő szigetelést folyamatosan karbantartják, a probléma sajnos mégis fennáll. 

Teljesen megszüntetni nem lehet

A fő ok: a kukásautók nem tartálykocsik, nem folyadékszállításra vannak kitalálva. A zöldhulladék nagyon nagy része azonban a nyári melegben egy-két nap alatt bomlásnak indul a kukában, így már eleve javarészt erjedt levet öntünk az autó hátuljába

 – részletezik. 

Majd rámutatnak: amikor a rakodó kollégák kiürítik az edényzet tartalmát a garatba, azt be kell tolni egy speciális tömörítőlap segítségével a szállítójármű belső terébe. „E folyamat során a tömörítéskor a gépjármű oldalán, a mozgó tömörítőlap mellett erőteljesen szökik ki a folyadék, ami így sajnos az úttestre folyik. Ezt a jelenséget teljesen megszüntetni nem lehet, de folyamatosan szervizeljük a járműveket, hogy csökkentsük a problémát” – hangsúlyozzák. 

Lehet segíteni benne

Azt is leszögezték, hogy ha valaki hajlandó például a fűnyírást a hulladékszállítás napjához igazítani, azzal már sokat segít a helyzeten, így nincs ideje a rengeteg fűnyesedéknek bomlásnak indulni.

 „Mindenki szíves megértését és türelmét kérjük a kellemetlenség miatt, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a legkevesebb ilyen eset forduljon elő” – zárták a posztot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában