Jól jön a zsebpénz

2024.07.09. 18:30

Sok diák dolgozik a nyári szünetben

Keményen dolgoznak a diákok a fizetésért Hidvégardón, de azért jól szórakoznak is.

Dolgoznak a diákok Hidvégardón

Az iskola után sem lustálkodnak a diákok nyáron, sokan közülük diákmunkát vállalnak. Nem elhanyagolható a „zsebpénz”, amit keresnek, például vásárolhatnak ruhát, vagy gyűjthetnek az álmaik játék konzolára, telefonjára. Fontos tényező a pénz kezelésének tanulása, a munkavégzés nehézségeibe való belekóstolás, és ugyanakkor vidám pillanatokkal teli is ez a fajta munka.

Hidvégardón jártunk, ahol szintén dolgoznak diákok, a foglalkoztatást az önkormányzat szervezte. 

Miért jó diákmunka?

„A diákoknak bemutatja a munka világát, még ha kevés ideig is tart. Megbecsülik a munkával szerzett pénzt, és az abból vásárolt tárgyakat. A településen fizikai munkát végeznek, így megtanulnak csapatban dolgozni, illetve a virtuális világból kiszakadnak egy kevés időre”- mondta Horváth Mária, aki a diákmunkásokra ügyel.

Hidvégardón összesen négyen jelentkeztek a munkára, 16 és 18 év közöttiek. A telefon és gaming eszközök mellett van olyan, aki másra szeretné fordítani a fizetését.

„Azért jelentkeztem, hogy a befolyt összegből a következő tanévre többek között tanszereket, ruhákat tudjak vásárolni”- mondta a 18 éves Gergő a diákmunkáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában