Választás 2024

2024.06.09. 17:28

Még nem mentek el szavazni, de ami késik, nem múlik

Attól, hogy szavaz az ország, hétvége is van, sőt vasárnap. Ennek köszönhetően sokan a szabadidős tevékenységeiket sem felejtik el, próbálnak egy kicsit kikapcsolódni. A Rakaca-tónál horgászok vártak a kapásra, az Edelényi Kastélysziget előtt pedig egy budapesti turista házaspár egyik tagjával beszélgettünk.

Galambos Eszter

Fotó: Vajda János

Béla kedvenc időtöltése a horgászat, ha teheti, a jó idő beköszöntével akár napi szinten kilátogat a Rakaca-tónál található stégre. Szalonna településen él, ami gépkocsival öt percre van kedvenc horgászhelyétől.

Fotó: Vajda János

A településükön jelenleg két ember indul a polgármesteri székért. Béla még nem szavazott, mert feleségének más elfoglaltsága van és együtt szeretnének menni, az esti órákban. Béla barátja, Attila Szendrőből érkezett a közös időtöltésre, ebben az évben először. Az iskolában kell szavazniuk és mint megtudtuk, három polgármesterjelölt van a településükön. Most úgy alakult a nap, hogy ő is csak az esti órákban tudja leadni a voksát és határozott elképzelése van, hogy kire fog szavazni. 

Fotó: Vajda János

Ágnes a férjével, Istvánnal Budapestről érkezett az Edelényi Kastélyszigetre. Bélapátfalván szálltak meg és Szilvásváradot is megnézték. Hétfőn Noszvajra készülnek kirándulni. Szavazni most nem fognak tudni, mert távol vannak a szülővárosuktól. Nagyon régóta vágynak erre az utazásra, és ez az időpont volt a legideálisabb a program leszervezésére, ezért döntöttek így, mondták el a boon.hu-nak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában