Miskolcon járt Bán Mór

2024.06.14. 18:03

Az ünnepi könyvhét vendége volt a Hunyadiak sorozat szerzője

Elárulta, hány része lesz még a közkedvelt történelmi regénynek.

Bán Mór a könyvhét vendége

Fotó: Édes Richárd

Bán Mór, napjaink egyik legsikeresebb történelmi regényírója látogatott el a 95. Ünnepi Könyvhétre. Hunyadi Jánosról szóló sorozata már a 12 résznél tart, tervei szerint még két rész van hátra a szériából. Bán Mór már alig várja, hogy belekezdhessen az izgalmas történelmi személyiség, Hunyadi Mátyás életének bemutatásába. Ha minden jól megy, Corvin Jánossal zárul majd a Hunyadi család három nemzedékét közel 100 éven át freskószerűen ábrázoló, epikus hosszúságú történetfolyam. 

Bán Mór az indián regényektől és a történelmi kalandoktól fellelkesülve már az iskolapadban regényírásban kezdett, manapság pedig a magyar történelem hősies oldaláról ír regényeiben. A Hunyadi-könyvekből 10 részes filmsorozat készült Rise of Raven címmel Robert Lantos producer vezetésével, amelyből akár a külföldi nézők is megismerhetik a magyar történelmet. A sorozat 2025-ben debütál majd a képernyőn. Bán Mór könyvei dedikálása után a Hunyadiak történelmi szerepéről tartott előadást a miskolci József Attila Könyvtárban péntek délután.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában