Környezetvédelem

2024.06.20. 16:45

Újra hulladékgazdálkodási élménynapot tartottak

A MiRehu Nonprofit Kft. szervezte meg immár negyedik alkalommal a MaKukációt, amely személetformálás.

Boon.hu

A gyerekek megtanulhatták a környezetvédelmi szemléletet Fotó: MW

A nyári szünet előtti rendezvényen Ladányi Roland ügyvezető köszöntötte a vendégeket, ezt követően kezdődött az interaktív programsorozat, ahol játékos formában ismerkedhettek a résztvevő diákok a hulladékgazdálkodás rejtelmeivel. Az eseményen az általános iskolák 3-6. osztályos diákjai vettek részt, akik kísérőkkel együtt több mint 250-en voltak jelen. 

Az élménynapon a diákok részt vettek az Ökojátékok csapata 15 játékból álló versenyén, a Műanyag Műhely (MÜMÜ) hajójában műanyagot hasznosítottak újra, az MOHU Zrt. pedig játékokkal szórakoztatva mutatta be a szelektív hulladékgyűjtés titkait. Kézműves játékokat próbálhattak ki a Kezes-lábas játszóház standjánál a gyerekek, a Miskolci Egyetem Föld- és Környezettudományi Kar állomásánál pedig izgalmas eszközök várták őket. Nagy sikert aratott a diákok körében a MakuTruck, a Mirehu Nonprofit Kft. mini elektromos kukásautója, amivel erre kialakított pályán állomásonként ellenőrzik, hogy a kukában található hulladék alkalmas-e a szelektív gyűjtésre és az újrahasznosításra. A diákok kipróbálták a Mirehu Nonprofit Kft. legújabb szemléletformáló játékelemét, a MakuLand-et, ami által hasznos információkkal gazdagodhattak a környezetvédelem, a környezettudatos szemléletmódról és életvitelről. 

Számtalan játékkal és programmal készültek a szervezők

A programok sokaságát a MiReHu Múki és a Fekete királyság című meséjéhez meghirdetett rajzpályázat nyerteseinek bejelentése követte, az alkotásokat három kategóriában is díjazták. Emellett átadták a 2024. tavaszi iskolai papírgyűjtési kampány második és harmadik helyezettjeinek is az eredményes gyűjtésért járó jutalmakat. Az első helyezettet egy külön esemény során díjazták. 

A MiReHu személetformálási akciói újabb elemmel bővültek, ugyanis a MaKukáció utolsó programja előtt bejelentették legújabb kampányuket: egy fotópályázat, mely a mai napon kezdődik és az Elpazarolt ételeink címet kapta. A programot az Alma Együttes zárta egy interaktív nagykoncerttel, ahol a zenekar legnépszerűbb slágerei mellett tematikus, környezetvédelemi dalokkal mozgatta meg a kicsiket és a nagyokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában