Helyi közélet

2024.06.25. 11:40

Szobrot avattak a Miskolci Egyetemen

A gépészek egykori meghatározó alakja előtt tisztelegnek.

Forrás: ME

Az egyetem szenátusa, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézete, az iparvállalatok, a pályatársak, a kollégák, az egykori hallgatók és a professzor családjának összefogásának eredményeként megvalósult mellszobrot – Juha Richárd Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész alkotását – az egyetem főépületének régi aulájában leplezték le. 

Az ünnepélyes szoboravatón Dr. Tisza Miklósnak az egyetemet és a közösséget építő munkásságáról elsőként Dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese emlékezett meg, hangsúlyozva: Tisza professzor számára az egyetemi oktatás hivatás és szenvedély volt, munkáját az elkötelezettség és fáradhatatlan tenni akarás jellemezte. Egyetemi vezető beosztásai közül kiemelkedik a 2000‑2003 között betöltött fejlesztési rektorhelyettesi pozíció, amely időszakban az egyetemfejlesztési projekt vezetőjeként részt vett a Miskolci Egyetem ma ismert megjelenésének kialakításában – olvasható az egyetem honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában