Elindítják a nyarat

2024.06.26. 09:00

Republic dalok a Vasgyári Közösségi Házban

Cipő emléke előtt tiszteleg a Kék és Narancssárga Produkció, péntek este felcsendülnek a régről ismert dalok.

A Kék és Narancssárga Produkció tagjai Republic számokat énekelnek

Forrás: Kék és Narancssárga Produkció

Dupla koncerttel rendeznek nyárindító kerti party-t a Vasgyári Közösségi Ház udvarára, a rendezvény június 28-án (pénteken) este fél 8-kor kezdődik. Elsőként a Kék és Narancssárga Produkció lép színpadra, a zenekar Republic számokat játszik.

Minden évben szerveznek emlékkoncertet

– Minden évben szervezünk emlékkoncertet a Republic hajdani énekese, Bódi László, Cipő emlékére. Ez alkalommal az Ildi Rider zenekarral közös koncertet adunk – mondta portálunknak Berecz Attila, a zenekar énekese, a koncert szervezője. A zenekar régi Republic számokat játszik, tagjaik között van Tóth Zoltán gitáros, aki a legendás zenekar alapító tagja volt, ők szerezték Cipővel közösen a mintegy 350 dalt.

Szállj e kismadár, 67-es út

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb zenekara volt a Republic, olyan örökzöld dalokkal, mint a 67-es út, a Szállj el kismadár, a Repül a bálna és még hosszan lehet sorolni a repertoárt. A zenekar frontembere, Cipő, 2013-ban tragikusan fiatalon hunyt el.

– A legismertebb Republic dalok hallhatók majd – folytatta az énekes. Maga a zenekar félig miskolci, Tóth Zoltánon kívül a hegedűs Szabó András volt még az eredeti Republic tagja. Rendszeresen fellépnek országszerte, a miskolci koncertet megelőzően Sopronban, Vas megyében, vagy épp a Dunakanyarban játszottak.

A korábbi zenekart idéző stílus, hangulat

Tóth Lászlót is kérdeztük, akitől megtudtuk,  sok zenekar játszik Magyarországon Republic számokat, ezek nagyon különböző karakterűek, de a Kék és Narancssárga Produkció az, ami leginkább továbbviszi a régi koncertek hangulatát.

– A stílus, a megszólalás, a korábbi zenekart idéző hangulat ugyanaz, mint annak idején, hiszen én voltam, aki annak idején a zenekar hangzásáért felelt – hangsúlyozta a zenész.

Az est második felében, este fél 10-től a miskolci Ildi Rider zenekar játszik, ők – Tóth Zoltánt idézve – Miskolc legismertebb partyzenekara.  Műsoruk gerincét a legismertebb külföldi és magyar slágerek adják, például Tina Turner, Doobie Brothers, Hooligans, Magna Cum Laude számokat játszanak.

IMG_8140
Színpadon az Ildi Rider
Fotó: Vajda János

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában