Kitüntetések

2024.06.18. 21:36

Ők kaptak környezetvédelmi elismerést

Környezetünkért díjat vehetett át prof. dr. Mucsi Gábor, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja, valamint dr. Prugberger Tamás, a Miskolci Egyetem professor emeritusa.

Boon.hu

dr. Prugberger Tamás és prof. dr. Mucsi Gábor

A Környezetünkért díjakat és emlékplaketteket minden évben azok kaphatják meg, akik a környezetvédelmi szemléletformálásban, az élhető jövő alakításában, fenntarthatósági megoldások keresésében, a tisztább és élhetőbb Magyarország megteremtésében kiemelkedőt alkotnak – olvasható a Miskolci Egyetem honlapján. Rámutatnak: a díjakat az Energiaügyi Minisztériumban (EM) a tárca környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára, valamint az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese adta át. Azt is írják: a díjátadás a nemzetközi környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódott, amely június 5-re esik az ENSZ 1972-es döntése alapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában