Úticélunk a vörös bolygó

2024.06.12. 07:00

Meghódíthatjuk-e a Marsot? Mikor?

Előadást tartanak pénteken este a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban.

A csillagvizsgáló Diósgyőrben

Fotó: Ádám János

Siomos Angelos "Úticélunk a Mars" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők a következő Csillagparty-n, amelyet június 14-én, pénteken, 20 óra 30 perctől tartják a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban

1969-ben 650 millióan követték élőben, ahogyan az első ember a Hold felszínére lép. Azóta milliárdok várnak arra, hogy a vörös bolygót is hasonlóképp hódítsuk meg. Az álom még várat magára, de vajon meddig? - ezt a témát járja körül az előadás. Jó idő esetén a programot távcsöves bemutató követi, amelynek végén lehetőség lesz okostelefonnal történő fotózásra is a a távcsövön keresztül. Az ehhez szükséges adaptert a szervezők biztosítják.

További programok a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban:

- Minden péntek este, derült idő esetén, sötétedés után távcsöves bemutatót tartanak az intézményben a csillagvizsgáló munkatársai.

- Szakköreikben várnak minden olyan 12 évtől idősebb fiatalt és felnőttet, akik komolyabban érdeklődnek a csillagászat, az űrkutatás és az űrhajózás iránt. Szakköri foglalkozásaikat péntekenként 19 órától tartják a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában