Élőlények a végtelen, tintafekete térben

2024.06.14. 15:23

Fotókat hozott az éjszakai tengerből

Dombovári Tibor tizennégy fotója különleges világba kalauzolja a nézőt.

Dombovári Tibor

Dombovári Tibor, vagy ahogy mindenki ismeri, Bumbi különleges fotói jelentek meg a National Geographic Magazin legújabb számában, a miskolci búvárfotósnak egy polipról készült felvétele látható a címlapon. A magazinban további 14 fotója  jelent meg, ezek éjszaka, a nyílt tengeren való merülés során készültek. 

A National Geographic Magazin cikkéből

Éjről éjre miniatűr szellemlények milliárdjai törekednek fölfelé a tengerek koromfekete mélyéből

– írta a fotókhoz. 

Nem, ez nem a korallzátonyok színpompás, hemzsegő kaleidoszkópszerűen mozgalmas nappali forgataga. Itt nincs fent és lent, csak végtelen, ásító tintafekete tér. És ebben a térben a szerencsés búvár sok-sok tengeri szörnnyel találkozhat, vagyis inkább szörnyecskékkel, mert a legnagyobb is nagyujjkörömnyi nagyságú.

A fotós portálunknak elmondta, most leginkább ez, az éjszakai tengeri fotózás érdekli, ez a fajta munka a tudomány számára is érdekes lehet. A vízalatti fotóssal hamarosan podcast is készül, ahol bevezeti majd a hallgatókat a búvárkodás és a víz alatti fotózás rejtelmeibe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában