Családi hétvége

2024.06.05. 10:30

Autó és természetvédelem – együtt volt egy programban

Hétvégén először rendezte meg Nyers Tamás teslás világutazó az illegális szemétlerakókat felkutató regisztráló autós versenyét. A teslanauta az autó és a természetvédelem szerelmese.

Répássy Olívia

Vadász Zsolt csapatát ez az autó szállította el ehhez a kupachoz Fotó: olvasónk

Hogy is van ez? Pénzt, munkát, energiát ölünk egy új lakható bolygó megtalálásába, miközben a meglévőt lelakjuk, megesszük, elégetjük és elszemeteljük. A Teslanauta (Nyers Tamás) és csapata a világjárás, utazás és ezen élmények bemutatása mellett felvállalta a természet szeretetének példamutatását is. Egy elektromos autó segíti ebben.

autó családi GPS pontkereső játék verseny
A versenyzők az autó segítségével kutatták fel az illegális szemétlerakókat Fotó: olvasónk

A nyár első napjára szervezett családi GPS pontkereső játék fontos eleme volt az illegális szemétlerakók regisztrálása. Ki kell mondjam, kevesen voltunk. A két szervezői autó mellé három nevező vállalta fel a hétvégi három megyét is érintő 200 kilométeres távot. Szorgalmatos község Hársfa ünnepe volt a verseny rajtja és célja, köszönet ezúton a szervezésben támogató polgármester úrnak. Az útvonalat egy másik világutazó, a Trabant-expedició feje, Vadász Zsolt írta meg, körmönfont kérdésekkel, amikből kiderültek a gps koordináták. Ezek olyan látványos helyekre vitték el a játékosokat, mint Tokaj vidéke, Béke Tóni „csirketelepe", műtárgyakból a Tisza pontonhídja, illetve a 40 centis kilátó és a szerencsi termékek mintaboltja. Volt a panorámás helyek mellett borkóstolás, ismerkedő szatmári szilva és babgulyás vacsora, valamint zene is a falunap jóvoltából.

autó természetvédelem játék
Íjászkodásra is jutott idő az autó és a természetvédelem mellett

Az autó teljesítménye is fontos, de mégsem ez a lényeg

A verseny nem a sebességről, hanem a kreativitásról szólt. Nem a leggyorsabb autóst, hanem a legkevesebb üzemanyagot égetőt díjazták. Mégpedig úgy, hogy a bejárandó pontokat jól megkeverték és ha valaki kihagyta valamelyiket, azt büntetőkilométerekkel díjazták. Ha pedig valaki illegális szemétlerakót regisztrált, akkor a helyezését segítve kilométert vontak le tőle. Mindemellett jutott idő beszélgetésre, íjászkodásra, légpisztolyos lövészetre, de még fotózásra is. 

A Teslanautáról itt olvashat még többet. Remélhetőleg hamarosan újra jelentkezik egy érdekes programmal Facebook-oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában