Választás 2024

2024.05.28. 21:59

Kocsis Máté: június 9-én megvédhetjük Magyarország békéjét (fotókkal)

A háború két évvel ezelőtti kitörése óta a Fidesz és a KDNP a béke pártján áll - jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden, pártja országjáró kampánykörútjának tiszaújvárosi állomásán.

A Fidesz-KDNP választási kampányzárója Tiszaújvárosban. A képen: Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője, Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője

Fotó: Vajda János

Kocsis Máté a Fidesz helyi választási fórumát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, "az a háborús pszichózis, ami most az európai vezetést jellemzi, az teljesen érthetetlen és az érthetetlensége mellett nagyon veszélyes is".
Hozzátette, a június 9-i választás egy olyan kérdésben "hoz majd igazságot", melyről még nem szavaztak az európai polgárok, ez pedig a háború kérdése. Tisztázni kell Magyarországon is, hogy mely politikai erők azok, amelyek támogatják a háborút és melyek azok, amelyek a békét szeretnék - emelte ki.

A választók elmondhatják a véleményüket

Kocsis Máté hangsúlyozta, a Fidesszel és a KDNP-vel szemben álló baloldali politikusok a háború pártján állnak. Még akkor is így van ez, ha ők ezt tagadják és ez "azért van így, mert az ő finanszírozóik, az ő külföldi támogatóik a háború álláspontját képviselik, így előbb-utóbb a magyar baloldali képviselők is azt fogják képviselni" - tette hozzá.
Kiemelte, Magyarországon az az alapvető érdek, hogy az ország ne küldjön az Európai Parlamentbe "háborúpárti baloldali politikusokat" vagy minél kevesebbet. Megjegyezte, június 9-én a választók megvédhetik Magyarország békéjét és elmondhatják a véleményüket háború és béke kérdésében, emellett helyi vezetőket is választanak.

A frakcióvezető elmondta, a párttal arra biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt a június 9-i választáson, támogassa a Fidesz és a KDNP "békepárti jelöltjeit" az EP-listán, a megyei listákon és a helyi önkormányzatokban is a településeken. Hozzátette, ez azért is fontos, "mert a következő öt év európai vezetése nem lehet olyan, amilyen most", és változást kell elérni Brüsszelben.

A béke felé terelni az európai közbeszédet

Kiemelte, minél több szavazattal küld a Fidesz képviselőket, annál nagyobb lesz a politikai legitimitása a magyar álláspontnak. A párttal abban érdekeltek, hogy a következő öt év ne azt jelentse, hogy az ország akaratán kívül belesodródik egy háborúba, hanem azt, hogy a "békepárti erők egyre nagyobb hangon, egyre inkább a béke irányába tudják terelni az európai közbeszédet" - mondta.
Kocsis Máté arról is beszélt, a választási kampányokban nemcsak azért igyekeznek a párttal eljutni az ország valamennyi pontjára, hogy az emberek megismerhessék a párt álláspontját, hanem azért is, hogy a párt is megismerhesse az emberek álláspontját.
Dr. Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte, a június 9-i választás tétje "óriási", hiszen - mint mondta - a háború vagy a béke álláspontja közül kell választani.
Úgy fogalmazott, azt látják, hogy "Európában óriási háborús készülődés zajlik, a NATO Ukrajna-missziót szeretne indítani, és bizony június 9-én arról kell dönteni, hogy mi magyarok békét szeretnénk".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában