boon.hu video

2024.05.15. 18:30

Teljesen megújult és férőhelyekkel gazdagodott a Heim Pál Bölcsőde Miskolcon - Fotókkal, videóval

Több mint 860 millió forintból újult meg a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Kassai úton levő bölcsődéje, amely az eddigiekhez képest megduplázódott férőhellyel várja a legkisebbeket.

Gárdonyi Edina

Már várja új növendékeit a most átadott bölcsőde

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Hihetetlen öröm belépni ebbe a gyönyörű, világos, megújult bölcsődébe, különösen azoknak, akik emlékeznek a kiinduló állapotra – kezdte beszédét Veres Pál, Miskolc polgármestere az átadón. A bölcsőde az elmúlt időszakban több fejlesztésen esett át. Egy európai uniós projekt részeként megtörtént a bölcsőde férőhely bővítése, amire a pályázat 570 millió forintot biztosított, egy másik uniós pályázatnak köszönhetően pedig – 294 millió forint támogatásból – sor került az épület energetikai korszerűsítésére is, ismertette. A teljesen megújult bölcsőde a kapacitásbővítésnek köszönhetően így az eddigi 84 helyett már 168 kisgyermeket tud fogadni. Ez a fejlesztés arra irányult, hogy a fiatalok bátrabban merjenek gyermeket vállalni, tudván, hogy megfelelő intézményi háttér áll rendelkezésükre Miskolcon, zárta szavait Veres Pál.

A legmodernebb játékok várják a kicsiket

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb beruházása volt ezen a területen ez a felújítás. A városrész fiatalodik, és ez igényli az intézményi ellátást, ennek eleget tesz a megnövekedett kapacitású bölcsőde – mondta Badány Lajos alpolgármester az átadáson.

Bízunk benne, hogy mindenki, aki ellátogat ebbe a bölcsődébe és meglátja az otthonos környezetet, szeretné majd, ha gyermeke itt töltené a napjait. Minden csoportszobához külön zárt terasz és udvar tartozik árnyékolóval és a legmodernebb kültéri játékokkal, hiszen minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy a gyerekek a szabadban lehessenek – hangsúlyozta Kis Gyöngyi, a bölcsőde vezetője. Hozzátette, hogy minden új az épületben: a bútorokat, az új eszközöket és játékokat is a pályázat keretében szerezték be, a mai kornak megfelelő, modern beltéri és kültéri játékokkal várják a bölcsiseket. A bölcsőde 20 hetes kortól fogadja a gyermekeket, nemcsak a körzetből, hanem Miskolc bármely részéről és vidékről is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában