Koncert

2024.04.01. 08:37

Zeneszó töltötte be az ózdi Digitális Erőmű termét

Tavaszváró hangversenyt rendeztek az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai a Digitális Erőműben. A rendezvényen az intézmény tanárai és diákjai léptek fel.

Boon.hu

Táncosok a Digitáis Erőmű színpadán

Forrás: ozd.hu

Dobbantak a csizmák, pörögtek a szoknyák, zeneszó töltötte meg a Digitális Erőmű nagycsarnokát. Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai ismét megszervezték - a már hagyománnyá vált - tavaszváró hangversenyt.

A közönség jól szórakozott a koncerten
Forrás: ozd.hu

Az intézményben több tanszak működik. A képzősök, színjátékosok, táncosok és zenészek közül, ez utóbbi kettő diákjai mutatták be darabjaikat. 

„Egy megszokott hangverseny nálunk, egy hagyomány, mert ilyenkor van az, hogy a félév végi vizsga után már rendelkeznek annyi új anyaggal a gyerekek, amit érdemes bemutatni és nyilván azért tanulják ezeket, hogy megmutassák a közönségnek. A tematika, ha ezt tematikának lehet nevezni akkor az, hogy minden tanszak lehetőség szerint bemutatkozzon” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Vastaps a nézőtéren 

A rendezvényt a néptáncosok nyitották meg. A dalok szépsége, a muzsikák harmóniája és a viseletek gazdagsága elvarázsolta a közönséget. Az előadást vastapssal jutalmazta a nagyérdemű. A fiatalok rábaközi táncokkal készültek, amely a tavaly év végi vizsgaelőadásuk volt. 

A néptánc után a zenéé volt a főszerep. A fellépők igen színes repertoárral készültek. Az érdeklődők hallhattak többek között zongora, hegedű, dob, gitár játékot, de megszólaltak különleges hangszerek is, mint a marimba vagy csengettyű. 

„Négy és fél éve kezdtem el gitározni. Számomra sok mindent jelent: az érzelmeimet ki tudom vele fejezni, de kihívást is jelent például egy új darab megtanulása” - nyilatkozta Gyetvai Panna, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója. 

A rendezvény zárásaként a latin táncosok igazán forró hangulatot varázsoltak. A tervek között szerepel egy kiállítás, amelyet a képzőművészet tanszak diákjainak munkáiból rendeznek majd tanév végén. Az ÓMI Zenés Színházban pedig rendszeres szereplők az intézmény tanulói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában