Útfejlesztés

2024.04.25. 09:00

Kissikátor: új aszfalt a bekötőúton

Egy kilométer, négy méter széles aszfaltot javítanak a Hangony-völgyében.

Folynak a munkálatok

Fotó: ME

Néhány évvel ezelőtt a Hangony-völgyében jelentős útfejlesztés valósult meg, hiszen Hangony és Domaháza között új „aszfaltszőnyeg” került a szakaszra. Ekkor a Kissikátor felé vezető bekötőút kimaradt, most azonban sikerül pótolni a hiányosságot. A Magyar Közút Zrt. kezelésébe tartozó részt ugyanis ezekben a napokban teljes szélességben és hosszban aszfaltozzák.

40 milliós projekt

– Hosszú egyeztetés után sikerült elérnünk, hogy a településünkre vezető egy kilométer hosszú és négy méter széles útszakasz végre teljes egészében új aszfaltburkolatot kap 

- árulta el portálunk érdeklődésére Kocsik László Csaba, Kissikátor polgármestere. - A nagyságrendileg 40 millió forintos beruházást a Magyar Közút Zrt. a Magyar Falu Programból valósítja meg településünkön és a falu határában. A munka a hét közepén elkezdődött, vélhetően három napot vesz igénybe. Utána pedig új útpadkát is építenek, így tesz teljes a munka.

A kivitelezés a Domaházát és Hangonyt összekötő szakasz kereszteződésétől kezdődik, és egészen a falu központjáig, a buszforduló utáni hídig tart. A felújítás alatt napközben zárva lesz a kis zsákfalu, délutántól a reggeli órákig azonban részben járható lesz az út.

– Ezekben a napokban némi kellemetlenséget okoz a munka, a napi ritmus egy kicsit megváltozik, de szerencsére a lakosság nagyon megértő és együttműködő - tette hozzá Kocsik László Csaba. - Mindenki nagyon várta már ezt a fejlesztést, hiszen újra a helyiek életminőségén tudunk javítani, ami nagyon fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában