Elismerés

2024.04.14. 18:00

Holnapig lehet pályázni az év körforgalma díjra. Vármegyénkből is nevezhető néhány

A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira

Akár a miskolci, Király utci turbókörforgalmat is nevezheti, ki szeretné, de találhatunk több erre érdemeset is vármegyénkben

Fotó: Bujdos Tibor

Az Év körforgalma címmel hirdetett pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében hirdették meg újra, és április 15-ig, azaz holnapig még várják a jelentkezéseket. Összesen 10 körforgalmat választ majd ki a zsűri, hogy egy online szavazáson dőljön el a rangos elismerés.  A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját.

A körforgalom az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus, amely számos változatban valósulhat meg állami, önkormányzati, de akár magánutakon is, írja a pályázati kiírás részletezéseként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mint fogalmaznak, a pályázattal többek között ezen műszaki változatosságokat szeretnék bemutatni a szervezők. Hozzáfűzik, szerencsére van miből meríteni, hiszen évről-évre nő a körforgalmak száma az országban.

Emléktáblával jelölik majd a győztes körforgalmat 

A beérkező javaslatok közül egy szakmai munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választja ki a legjobbakat. Ezt követően pedig egy top10-es listára online szavazás indul a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos Facebook oldalán.

A rangos díjat 2024. május 10-én, A Közlekedési Kultúra Napjának országos nyitórendezvényén, a Művészetek Palotájában hirdetik ki. Ezt követően a győztes körforgalomba külön emléktáblát helyeznek majd el a szervezők.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információk a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos weboldalán érhetőek el. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában