Választás 2024

2024.04.02. 10:18

Gondolatokat „lopott” a DK új polgármesterjelöltje?

A Gyurcsány-párt új üdvöskéje kollégája rektori pályázatából emelt át gondolatokat korábban.

Boon.hu

Prof. Dr. Barkai László orvos professzor

Forrás: Miskolci Egyetem

Információnk szerint szinte biztos, hogy 

Prof. Dr. Barkai László orvos professzort indítja polgármesterjelöltnek a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) Miskolcon

miután az eddigi jelöltjüket, Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt (akit az LMP is támogat) még a héten visszaléptethetik. Úgy tudjuk - jelöltként felmerült az MSZP-s Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és a momentumos Szopkó Tibor alpolgármester neve is -,

 Barkait végül a DK-s Mokrai Mihály győzhette meg, hogy vállalja el a polgármesterjelöltséget Veres Pál jelenlegi városvezetővel szemben.

Átfogalmazás, átemelés 

Barkai egészségügyben végzett munkájában nem találni kifogásolni valót, ám mégis akad egy más jellegű, „szépséghiba” a múltjában, méghozzá a Miskolci Egyetemre benyújtott 2012-es rektori pályázatában. Az index.hu akkori cikke szerint Barkai Lászlónak 2012. december 9-én a Miskolci Egyetem rektori pozíciójára benyújtott pályázata több helyen tartalmazott olyan elemeket, melyek már Bódis József 2010-ben, a Pécsi Tudományegyetemre beadott rektori pályázatában is benne voltak. Konkrétan átemelt mondatok mellett számos kissé átfogalmazott bekezdés is van a Miskolci Egyetemre beadott pályázatban.

Ötöde azonos 

A PestiSrácok portál 2013. március 6-én azt írta: „félretéve a kirobbant nyilatkozatháború pro és kontra vádjait összevetettük a két munkát és megállapítottuk, hogy Barkai László rektori pályázata húsz százalékban teljes, szó szerinti egyezést mutat Bódis József anyagával, hetven százalékban pedig szerkezeti, tartalmi egyezést fedeztünk fel a két dokumentum között”.

Hárman pályáztak 

Végül a rektori tisztségre az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtotta be pályázatát. A Miskolci Egyetem szenátusa a pályázatok alapján Illés Bélának 21, Palotás Árpád Bencének 8, Barkai Lászlónak pedig 7 szavazatot adott. A Miskolci Egyetem akkor azt nyilatkozta, hogy szó sincs plágiumról, miután Barkai László engedélyt kapott Bódistól az anyag használatára, a rektori pályázat pedig nem esik a szerzői jog alá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában