boon.hu video

2024.04.24. 19:00

Daruval telepítették az új átkelőt (fotókkal, videóval)

A telepítés nagyjából egy órát vett igénybe, a több tonnás felépítményt zökkenőmentesen helyezték rá a korábbi alapra.

Az első próbalépések

Fotó: ME

Teherautóval szállították a helyszínre, és daruval emelték a helyére azt az átkelőt, amely felváltja a 2014-ben, rossz minőségű fából készült felépítményt a Hangony-patak felett. Ózdon a Horgász-tavat és a Március 15. utat köti össze az átkelő, amely korábban ugyancsak vas szerkezetű volt.

A telepítés nagyjából egy órát vett igénybe, a több tonnás felépítményt zökkenőmentesen helyezték rá a korábbi alapra. A gyalogos forgalom azonban egyelőre nem indult meg, a híd rögzítését még ezekben a napokban elvégzik. A tervek szerint a hétvégén már használható lesz az új híd.

Időszerű volt

– Sajnos az egy évtizeddel ezelőtt fából készült felépítmény már nem volt biztonságos, ezért a szakemberekre hallgatva döntöttük úgy, vashidat telepítünk a patak felé - fogalmazott Janiczak Dávid polgármester. - Stabilabb, tartósabb lesz a szerkezet, a lakosság biztonsága pedig mindennél fontosabb. Örülök, hogy a telepítés sikeres volt, néhány nap, és bárki használhatja az átkelőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában