Közösséget építenek

2024.04.02. 14:55

Átadták a Szent György házat Hernádvécsén

Felszentelték a görögkatolikus egyház fenntartásában működő Szent György házat.

Fotó: Vajda János

A közösségépítés és annak egyben tartása az élet egyik legnehezebb feladata - mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Hernádvécsén, a Szent György Ház átadásán. Hozzátette, a közösség megtartása és az egyben tartása a mindennapi problémákkal és konfliktusokkal az egyik legnehezebb emberi munka, de annak gyümölcseként a gyermekvédelemben dolgozók átformálhatnak egy-egy életet. Fülöp Attila úgy fogalmazott, amikor a Miskolci Egyházmegye úgy döntött, Hernádvécsén is csatlakozik a felzárkózó települések programjához, azzal a legnehezebb közösségek felemelkedését és a helyiek jövőjét segítik. Hangsúlyozta, az átadott közösségi ház is azt mutatja, hogy akkor lehet sikeres gyermekvédelmet építeni, ha azt közelebb tudják vinni az emberekhez.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Alakszai Zoltán főispán, köszöntőjében rámutatott arra, minden területnek, településnek akkor van jövője, ha vannak működő közösségei, amelyek megfelelő értékek alapján szerveződnek és "élővé válnak". A köszöntők előtt Orosz Atanáz görögkatolikus püspök felszentelte a görögkatolikus egyház fenntartásában működő Szent György Házat.

A Miskolci Egyházmegye tájékoztatása szerint az intézményt - közösségi tér kialakítása és a karitász felzárkóztató tevékenysége érdekében - csaknem 60 millió forint felhasználásával újították meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában