Döbbenet

2024.03.04. 16:17

Vadcsapdába szorult kutyát mentettek Makkoshotykánál (megrázó képekkel)

Arrafelé lakók a hang alapján találták meg a pórul járt állatot, mert nagyon keservesen nyüszített.

Bódisz Attila

A kutyát ilyen állapotban találták meg

Fotó: Törő Gábor

Vadcsapda roncsolta szét egy kutya lábát a Makkoshotyka melletti erdőben, állatvédők mentették meg az életét. Mindezt Törő Gábor, a sárospataki kutyamenhely üzemeltetője posztolta közösségi oldalán.

Nagy fájdalmai voltak 

Mint írta, hétfő reggel kapta az értesítést, hogy valószínűleg őzek befogására kitett vadcsapda ejtett foglyul egy kutyát a Ciróka völgyben.  

Sokat szenvedett a vadcsapdába szorult kutya
Fotó: Törő Gábor

„Arrafelé lakók a hang alapján találták meg, mert nagyon keservesen nyüszített. Akkor még nem tudták kiszabadítani, de mire odaértem ez megtörtént, így csak az irányt tudták megmutatni, amerre bicegve elszaladt a sérült kutya. Nem túl nagy reményeket táplálva elindultunk abba az irányba, hátha megtaláljuk. Egy földútra érve a földön vérnyomokat fedeztünk fel, így azokat követve, pár száz méterre megtaláltuk az út melletti bozótban fekve. Nem tűnt harapósnak, de a nagy fájdalma miatt óvatosan vittem ki a földútra, ahová egy terepjáró jött értünk, az vitt el az erdő szélén álló autónkig” - írta Törő Gábor.

Állatorvos ápolja 

Hozzátette: azóta a fogazott csapda által súlyosan megsebesített kutya a sárospataki állatorvosi rendelőbe került, ahol infúziót kapott. Ezután röntgenfelvételt készítenek, abból derül ki, mennyire roncsolódott a bajba jutott állat lába. 

Gondos ápolás mentette meg az állatot
Fotó: Törő Gábor

Volt már ilyen eset 

A menhely vezetője a boon.hu-nak azt is elmondta, hogy volt már hasonló esetük a környéken, de akkor az orvvadászok által vadak elejtésére kihelyezett hurok fogra meg a kutyát. A mostani sokkal durvább, mert egy összecsapódó, fogas szerkezet sebezte meg brutálisan az állat lábát. Évekkel ezelőtt éppen emiatt szerveztek is egy akciót, amely során az érintett területet tucatnyi önkéntessel járták végig és rengeteg hurkot szedtek össze – mondta Törő Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában