Beruházások

2024.03.03. 08:00

Közel 2.5 milliárdért kezdődnek fejlesztések Encsen

A forrásokat elköltésénél elsődleges szempont az, hogy a város és intézményei a leghatékonyabban hasznosítsák a rendelkezésre álló összeget, írja az encs.hu.

Ülésezik az encsi képviselőtestület

Forrás: encs.hu

Encs Város Önkormányzata Képviselő-testülete február 26-ai ülésén elfogadta a város költségvetését. A stabil működés mellett közel 2,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Encsen.

A döntés a február 26-ai ülésen született. Mikola Gergely encsi polgármester a képviselő testületi ülésen elmondta: lehetőség volt bérfejlesztésre, és több tucat fejlesztés valósulhat meg a városban. Az  önkormányzat saját forrásaiból finanszírozott projektjei mellett korábban elnyert uniós forrásokból fedezhető beruházások is megvalósulnak idén, összesen kétmilliárd forint értékben.

Csaknem félmilliárd forint értékben indulnak beruházások 2024-ben a város saját költségvetésének terhére. Ilyen innováció az önkormányzati lakások kialakítása és fejlesztése, illetve az utak, járdák és parkolók kialakítása, felújítása. Másrészt így megvalósulhat a közvilágítási lámpatestek cseréje, új játszóterek kialakítása, a parkok és az intézmények fejlesztése is. A város honlapja részletesen közli a tervezett beruházások listáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában