Hangolódás

2024.03.31. 14:30

Húsvéti szentmise az ózdi Széchenyi gimiben

Húsvét alkalmából tartottak szentmisét a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Az eseményt Szőke Gábor római katolikus plébános celebrálta.

Boon.hu

Megtelt a tornaterem a misére

Forrás: ozd.hu

A tornateremben gyűltek össze a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai - írja az ozd.hu. A húsvét alkalmából tartott misét Szőke Gábor római katolikus plébános. Hófehérke történetéhez hasonló mesét mondott el a diákoknak. A hercegnő megneszelte, milyen gonoszságot tervez mostohaanyja és kezébe fogott egy lámpást, majd útra kelt. A szellő viszont eloltotta a lángot. Egy parasztfiú mentette meg. 

 Szőke Gábor római katolikus plébános
Forrás: ozd.hu

Csak az tud tüzes lelkületű lenni, akinek van az életében valaki, aki még tüzesebb lelkületű. Még több lendülettel, még több erővel, még több életenergiával rendelkezik, mint én. Ha körülnézel, mindig van melletted valaki és ha nem találsz, akkor is van egy nagyon tüzes lelkű fiú melletted, Krisztus. Na ez a húsvét lényege

 - hangsúlyozta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Lelki tartalom 

Az elmúlt időszakban több lelki foglalkozást is tartottak mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak. Így hangolódtak az ünnepre. 

„Én úgy gondolom, hogy talán egy kicsit átérzik, hogy a húsvét nem a nyúlról és a tojáskeresésről szól alapvetően. Ez számukra újdonság, hiszen döntő többségében úgy érkeznek az iskolánkba, hogy ezzel még csak ilyen informálódás oldaláról találkoznak. Én úgy gondolom, hogy ezt először sokan itt a SZIKSZI-ben élik meg az ünnepnek megfelelő lelki tartalommal” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója. 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepeinek egyike. Ekkor emlékeznek Jézus megpróbáltatásaira, kereszthalálára és a feltámadására. A diákokkal is ezt a történetet ismertették meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában