Konferenciát tartanak

2024.03.02. 13:00

Hogyan lehet zöld a kriminológia? a Miskolci Egyetemen kiderül

A klíma- és környezetvédelmi jog és a fenntarthatóság magyar szempontú megközelítéséről értekeznek.

A Miskolci Egyetem lesz a konferencia helyszíne

Fotó: ÉM

„Zöldkriminológia és Green Deal: a környezet- és klímavédelem – A büntetőjog sürgető feladata” címmel nemzetközi konferenciát rendeznek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Heidelbergi Egyetem Jogi Kara büntetőjogi intézetei a Miskolci Egyetemen. Az esemény az Alexander von Humboldt Alapítvány Alumni programja keretében meghirdetett egyetemi partnerség projekt zárórendezvénye – írja a Miskolci Egyetem honlapja. Azt is írják, hogy a konferencián a hazai szakemberek mellett Ausztria, Liechtenstein, Németország és Törökország elméleti és gyakorlati szakemberei többek között jogi, közgazdasági, társadalompolitikai, szociológiai, pszichológiai és műszaki-technológiai nézőpontból igyekeznek válaszokat megfogalmazni a klíma- és környezetvédelemmel kapcsolatos legaktuálisabb kérdésekre. 

Gyakorlati tapasztalatok 

A tudományterületeken átívelő témakör fontosságát jelzi, hogy a konferencia nyitóelőadását dr. Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze tartja „Környezetvédelem az Európai Unióban (Green Deal) – Gyakorlati tapasztalatok Magyarországon az ügyészség szemszögéből” címmel. A klíma- és környezetvédelmi jog és a fenntarthatóság magyar szempontú megközelítéséről dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdálkodásért felelős államtitkára tart előadást március 5-én – tették hozzá. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában