Makkoshotyka

2024.03.05. 13:00

Borzalmas kínokat élt át a vadcsapdából kimentett kutya

Egyik lába eltörött, a másikat pedig műteni kellett annak a kutyának, amelyet hétfőn állatvédők és önkéntesek mentettek ki egy vadcsapdából a Makkoshotyka melletti erdőterületről.

Bódisz Attila

Már gyógyul a vadcsapdába szorult kutya

Fotó: Törő Gábor

Mint a boon.hu megírta, a környéken, Makkoshotykán lakók figyeltek fel a bajba jutott állat keserves nyüszítésére. A kutyát egy valószínűleg orvvadászok által kihelyezett fogazott vadcsapda ejtette fogságba.  

A kutyát ilyen állapotban találták meg
Fotó: Törő Gábor

A megtalálók kiszabadították ugyan, de a rémült állat elbicegett a helyszínről, így végül a sárospataki kutyamenhely vezetője, Törő Gábor kereste meg, szállította állatorvoshoz, ahol azonnal infúziós kezelést kapott, majd megröntgenezték.

Két lába sérült 

A megtalált kutyának két lába sérült – közölte érdeklődésünkre Törő Gábor. Hozzátette: egyik lábán egy vékonyabb csont törött el, ami sínbe helyezéssel gyógyítható, a másik lába vége ugyancsak megsérült, azt hétfő este a sárospataki állatorvosi rendelőben meg is műtötték.  

Sokat szenvedett a vadcsapdába szorult kutya
Fotó: Törő Gábor

Az állatvédő szerint a körülményekhez képest „olcsón megúszta” a kutya, hiszen a durva vadcsapda komolyabb sérüléseket is okozhatott volna. A vadcsapdát eltávolították a helyszínről – közölte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában