Ünnep

2024.03.16. 16:00

Borsodnádasd: "Nincs előrébb való a hazánál..."

Látványos fáklyás felvonulással emlékeztek az 1848-as Forradalom és Szabadság eseményeire Borsodnádasdon.

Marosréti Ervin

Borsodnádasd ünnepén

Fotó: ME

A felvonulók a gyülekezés helyszínén a kreatív szakkör tagjai által készített kokárdát kaptak ajándékba. A helyiek a Közösségi Háztól indulva érték el a Petőfi teret, ahol a központi ünnepséget tartották meg. A 176 évvel ezelőtti eseményekre Kormos Krisztián, a borsodi település polgármestere tekintett vissza.

Példa számunkra 

"1948 hőseinek nem volt előrébb való a Hazánál - szögezte le Kormos Krisztián. - Mindent annak rendeltek alá, hogy Magyarországnak, a magyarságnak jobb legyen. Bátrak voltak, nem tűrtek megalkuvást, mert szerették volna a terveiket megvalósítani. Petőfiék története példa lehet számunkra, és minden magyar számára. Az akkori események nekünk is üzennek. Üzenik, hogy a siker és a haladás érdekében össze kell fogunk, mert közösen sokkal, de sokkal erősebbek vagyunk." 

Kormos Krisztián polgármester gondolatai után a korábbi évek hagyományait folytatva a helyi általános iskolások adtak elő a forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó műsort. A hatodik évfolyamos tanulók produkcióját Mihályné Kovács Zsófia és Mátyás Károly tanította be. A borsodnádasdi megemlékezés koszorúzással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában