Anno

2024.02.25. 19:00

Vasgyárból kultúrgyár

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2014. február 28-án számolt be az Ózdon induló új fejlesztésről, amely az ipari örökség egy darabjának szánt új életet.

Boon.hu

A tíz évvel ezelőtti ózdi eseményről készült felvétel

Fotó: ME

Két pályázatnak köszönhetően 2,5 milliárd forintos beruházás indulhat Ózdon – írta a városból keltezett tudósításában Marosréti Ervin. A beszámoló tudatta: a régi törzsgyár területén kialakítanak egy skanzent, a korábbi Erőmű épületében pedig a digitalizációs központként emlegetett projekt valósulhat meg. A fejlesztést szimbolizáló időkapszulát Orbán Viktor miniszterelnök, Riz Gábor, országgyűlési képviselő, Fürjes Pál polgármester és Lovas Lajos, a MANDA főigazgatója helyezte el a Rombauer-színpad előterében. 

Az újság idézte a kormányfőt, aki egyebek között azt mondta: "leginkább arra gondolok, hogy a téglák mögött a dolgos kétkezi emberek munkája áll, és nem rajtuk múlt, hogy ez a helyzet kialakult. Legalább ilyen fontos azonban, hogy ne adjuk át magunkat az önsajnálatnak, mert a múlt eseményen már nem lehet változtatni. (...) Sajnos a régi termelés visszaállítása lassan negyedszázad távlatában nem lehetséges, de a digitalizációs feladatok megkezdésével élettel tölthetjük meg a kohászat falait".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában