Jön a tavasz

2024.02.22. 20:55

Újraszínezi a várost Kazincbarcika főkertésze

Molnár Péter virágból készített mintás perzsaszőnyegekkel tenné színesebbé a körforgalmat, a város más részeire pedig szemet gyönyörködtető évelő növényeket ültetne, adta hírül a kolorline.hu.

Színes lesz és szépséges

Forrás: Kolorline.hu

Tavasz a rügyfakadás és a virágzás évszaka. Kazincbarcika főkertésze egy kicsit felgyorsítaná a városi virágbontást. Már most megrendelte a várost színesítő virágokat, és januárban megbeszélte a kertészekkel, mire lesz szüksége. Így egyre több virágfajtával és minél színesebb megoldásokkal készülhet a város megszépítésére.

Molnár Péter jóval a tavasz érkezése előtt lerajzolta a várost díszítő mintákat. Majd a területet bejárva felmérte a megvalósíthatóság lehetőségeit. A terület méreteit rendszerint felszorozza az egy négyzetméterre jutó virágszámmal, hogy teljes képet kapjon a rá váró feladatokról.

A szakember előkészületei által Barcikán háromról hat hónapra bővül a virágzási időszak, így már nem csak májustól augusztusig tart. „Ha az ember szépet akar, a növények minden óhaját teljesíteni kell”— beszélt munkája örömeiről a kolorline.hu-n a főkertész- „Ezt csak komolyan lehet művelni, a szépséget gondozni kell.”

Közeledik az év legszebb időszaka, és 20 ezernél is több virágra számítanak a színek városában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában