boon.hu video

2024.02.25. 20:25

Sárkányok szállták meg a miskolci Zenepalotát - Fotók, videó!

A Fa elem a hagyomány szerint a stabilitást és a hűséget képviseli.

Pap Gyula

Sárkánytánc

Fotó: Bujdos Tibor

A sárkány éve, a kínai holdújévi ünnepségsorozat záróakkordjaként Lámpás fesztivált rendezett a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete vasárnap a Zenepalotában. 

A Sárkány éve kínai újév február 10-én kezdődött. Az állatövekhez a kínai kultúrában az öt alapelemet is hozzárendelik, így 2024 a Fa Sárkány éve lesz. A Fa elem a hagyomány szerint a stabilitást és a hűséget képviseli. 

Egzotikus programkavalkád

A holdújév 15. napján, az első holdtöltekor érkezik el a Lámpás fesztivál ideje, amely a kéthetes újévi ünnepségsorozat záró akkordja – mondta el dr. Kuttor Dániel a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetének magyar igazgatója. A Lámpás fesztivál programjában valódi kínai sárkánytánccal, különleges kézműves programokkal, zenei csemegékkel, thai chi és kungfu bemutatókkal, tea- és ételkóstolókkal, valamint nyereményjátékokkal várta az érdeklődőket a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete. A leglátványosabb Sárkánytánc Erhu kínai népzene kísérettel valósult meg. A Lámpás fesztivál bemutatását origami, kalligráfia, kínai dalok, táncok, versek követték volt Tai Chi bemutató a Bio Harmónia Tai Chi Egyesület közreműködésével és Wing Tsung Kung Fu bemutató zárta a programot. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában